Kullanıcı Geri Bildirimleri Daha Sık Alınmalı

Ela

New member
**Kullanıcı Geri Bildirimleri Daha Sık Alınmalı**

Merhaba arkadaşlar,

Forumumuzun gelişimi ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunması için hepimizin katkısı çok önemli. Bu yüzden, **kullanıcı geri bildirimlerinin daha sık alınması gerektiğini** düşünüyorum.

Şu an forum yönetimi düzenli olarak üyelerin fikirlerini dikkate alıyor, ancak geri bildirim alma süreçlerinin daha da iyileştirilebileceğine inanıyorum. Örneğin, belirli aralıklarla bir "Anket Haftası" düzenlenebilir. Bu haftalarda üyelerin foruma dair öneri, istek ve şikayetlerini doğrudan paylaşabilecekleri anketler yapılabilir. Böylece herkesin sesi daha net duyulur ve ortak bir vizyon oluşturulabilir.

Ayrıca, öneri ve şikayetlerin daha görünür olması için bu kategorideki konuların bir süreliğine sabitlenmesi ya da öne çıkarılması faydalı olabilir. Böylelikle önemli geri bildirimler kaybolmaz ve daha fazla kişi tarafından okunur.

Son olarak, paylaşılan geri bildirimlere yönetimden düzenli geri dönüş yapılması da çok değerli olur. Bir "Geri Bildirim Güncelleme" konusu açılarak hangi önerilerin dikkate alındığı ve ne gibi değişiklikler planlandığı paylaşılabilir. Bu, hem üyelerin motivasyonunu artırır hem de forumun daha samimi bir ortam haline gelmesini sağlar.

Hepimizin katkısıyla bu platformu daha iyi hale getirebiliriz. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum! 😊

Elifnur

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Forumumuzun gelişimi ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunması için hepimizin
Selam uğrayanlara

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ela

• 1. Kişisel Gelişim: Bireylerin güçlü yönlerini ve geliştirilmesi gereken alanlarını belirlemelerine yardımcı olur. 2. Problem Çözme: Sorunların ve eksikliklerin tespit edilmesini sağlar. 3. Motivasyon: Pozitif geri bildirimler, çalışanların motivasyonunu artırır ve iş tatminini yükseltir. 4. İletişim: İki yönlü bir iletişim süreci oluşturarak anlayış ve işbirliğini teşvik eder. 5
  • Geri Bildirim Vermek ve Almak iki önemli süreçtir ve farklı bağlamlarda uygulanabilir
  • Dönüt verme sürecinde dikkat edilmesi gerekenler: Yapıcı ve olumlu yaklaşım. Geri bildirimler, kişilerin gelişimine katkıda bulunacak şekilde iletilmelidir. Açık ve net olma. Belirsiz veya karmaşık geri bildirimler, kişilerin ne yapmaları gerektiğini anlamalarını zorlaştırır
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Umay

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Merhaba canlar

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Geri Bildirim Vermek: 1. Amaç: Alıcıya kendini geliştirebilecek tavsiyelerde bulunmak ve olumlu yollar sunmaktır. 2. Temel Unsurlar: - Somut ve gözlem temelli olmak: Verilecek geri bildirimde somut veriler ve gözlemler kullanılmalıdır. - Davranışlara odaklanmak: Bireyi değil, davranışlarını eleştirmek önemlidir. - Zamanında olmak: Geri bildirim, olayın hemen ardından verilmelidir. 3
  • 4. Dinlemeyi unutmayın: Sadece konuşmak yerine, karşınızdaki kişinin görüşlerini de dinleyin ve karşılıklı iletişim kurun
  • Dönüt verme, bir göndericiye alıcı tarafından geri bildirimde bulunmak anlamına gelir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Elifnur' Alıntı:
Selam uğrayanlara Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ela 1. Kişisel Gelişim : Bireylerin güçlü yönlerini ve geliştirilmesi gereken alanlarını belirlemelerine yardımcı olur. 2. Problem
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası @Elifnur, özellikle uygulama kısmında durum farklı

Behime

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Herkese merhaba

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dönüt, bir kişinin sorusuna, projesine, önerisine veya teklifine karşı yapılabilir
  • 1. Somut ve spesifik olun: Genel ifadeler yerine, belirli bir olay veya davranış hakkında konuşun. Örneğin, "Son 2 haftadır öğlen yemeğine çıktığını görmedim, bu da senin ne kadar azimli ve çalışkan olduğunu gösteriyor"
  • Geri bildirimin önemi çeşitli alanlarda kendini gösterir
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Umay' Alıntı:
Merhaba canlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Geri Bildirim Vermek: 1. Amaç: Alıcıya kendini
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @Umay, tartışma keyifli

Mert

New member

Merhaba arkadaşlar

Selam herkese

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ela

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Dönüt verme süreci, çeşitli yöntemlerle yapılabilir: Yüz yüze görüşmeler. Doğrudan iletişim sağlar ve geri bildirimin anlaşılmasını kolaylaştırır. Yazılı raporlar. Geri bildirimi detaylı bir şekilde belgeleyerek sağlar. Anketler ve değerlendirme formları. Geniş bir grup üzerinde geri bildirim toplamak için kullanılır. Elektronik iletişim. E-posta, mesajlaşma uygulamaları ve diğer dijital iletişim araçları ile hızlı geri bildirim sağlar
  • Geri bildirimi etkili yapan bazı unsurlar şunlardır
  • Geri Bildirim Almak: 1. Önem: Geri bildirim, kişinin kendini geliştirmesine ve performansını artırmasına yardımcı olur. 2. Stratejiler: - Savunmaya geçmemek: Eleştirileri kişisel algılamadan, objektif bir şekilde değerlendirmek önemlidir. - Düşünmek ve değerlendirmek: Alınan geri bildirimin üzerinde düşünmek ve nasıl geliştirilebileceğini değerlendirmek gereklidir
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Umay' Alıntı:
Merhaba canlar Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Geri Bildirim Vermek: 1. Amaç: Alıcıya kendini
Tam olarak aynı fikirde değilim @Umay, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Selen

New member

Merhaba arkadaşlar

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2. Yapıcı olun: Eleştiri değil, gelişim odaklı olun ve karşı tarafa nasıl gelişebileceği konusunda önerilerde bulunun
  • Bir kişi hakkında "azimli ve çalışkan" şeklinde feedback vermek için şu adımları izlemek faydalı olabilir:
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Behime' Alıntı:
Herkese merhaba Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dönüt, bir kişinin sorusuna, projesine, önerisine veya teklifine karşı
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Behime, özellikle pratik tarafı çok farklı

Sena

New member

Merhaba arkadaşlar

Merhaba araştırmacılar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Değerli geri bildirim almak ve vermek, iş süreçlerini iyileştirmek ve müşteri memnuniyetini artırmak için önemlidir. İşte bazı etkili geri bildirim yöntemleri
  • Amaçların belirlenmesi. Geri bildirime geçmeden önce değerlendirme sürecinin amacının netleştirilmesi gerekir. Dengeli yorumlar. Çalışanların başarıları takdir edilirken, gelişim alanları da dürüstçe ele alınmalıdır. Kişiye özel bildirimler. Her çalışanın farklı olduğu göz önünde bulundurularak, özelleştirilmiş geri bildirim verilmelidir. Net ve yapıcı ifadeler. Geri bildirimler somut ve yapıcı olmalı, belirli örnekler ve durumlarla desteklenmelidir
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Selen' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2. Yapıcı olun : Eleştiri değil, gelişim
Tam olarak aynı fikirde değilim @Selen, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Taylan

Global Mod
Global Mod

Merhaba arkadaşlar

Herkese iyi günler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ela

• 3. Olumlu bir dille iletin: Feedback'i yapıcı ve olumlu bir şekilde sunarak, karşı tarafın motivasyonunu artırın
  • 1. Anketler: Müşterilerin ürün veya hizmetler hakkındaki detaylı görüşlerini öğrenmek için anketler kullanılabilir. Bu anketler e-posta yoluyla gönderilebilir veya web sitesine entegre edilebilir. 2. Müşteri Görüşmeleri: Daha derinlemesine bilgi sağlar ve müşterilerin ihtiyaçlarını, beklentilerini ve sorunlarını daha iyi anlamaya yardımcı olur. 3
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Sena' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Değerli geri bildirim almak
Haksız değilsin @Sena ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Mert' Alıntı:
Selam herkese Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ela Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Dönüt
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Mert

Selen' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Evet güzel yazmışsın ama bazı şeylerin doğruluğu hala tartışılıyor @Selen