Ingiltere'De Araba Nasıl Alınır ?

Mert

New member
Adım 1: Araştırma Yapın

İngiltere'de araba almak için ilk adımınız, kapsamlı bir araştırma yapmaktır. İhtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurarak hangi marka ve modelin sizin için uygun olduğunu belirlemek önemlidir. İnternet, bu aşamada en büyük yardımcınız olacaktır. İkinci el araçlar için güvenilir web siteleri ve otomobil forumları, araç fiyatlarını karşılaştırmanıza ve kullanıcı yorumlarını okumanıza olanak tanır. Ayrıca, belirli bir araç modeli hakkında daha fazla bilgi edinmek için üreticinin resmi web sitesini de ziyaret edebilirsiniz.

Adım 2: Bütçenizi Belirleyin

Araba alırken en önemli faktörlerden biri bütçenizdir. Hem araç fiyatını hem de diğer masrafları göz önünde bulundurarak ne kadarlık bir bütçeye sahip olduğunuzu belirlemelisiniz. İngiltere'de araba satın alırken unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta da vergilerdir. Araç satın alırken Özel Araç Vergisi (OTR) ve Araç ve Ehliyet Kurulu (DVLA) kayıt ücretleri gibi vergilerin de bütçenize eklenmesi gerekmektedir. Bu nedenle, toplam maliyeti hesaplamak için vergileri de dikkate almak önemlidir.

Adım 3: Araç Durumu ve Tarihini İnceleyin

Araç alırken dikkate almanız gereken bir başka önemli faktör de aracın durumu ve tarihçesidir. İkinci el araç alırken, aracın kilometre durumu, servis geçmişi ve hasar geçmişi gibi bilgileri öğrenmek önemlidir. Bu bilgiler, aracın değerini ve gelecekteki bakım masraflarını belirlemenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, aracın sahibinin belirli bir süre boyunca sahibi olup olmadığını kontrol etmek de önemlidir, çünkü çok sayıda sahibi olan araçlar genellikle daha fazla sorun yaşama eğilimindedir.

Adım 4: Test Sürüşü Yapın

Araç satın almadan önce mutlaka test sürüşü yapmanız önemlidir. Test sürüşü, aracın performansını, sürüş konforunu ve genel durumunu değerlendirmenize olanak tanır. Ayrıca, aracın sizin ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını da görmek için test sürüşü yapmanız önemlidir. Test sürüşü sırasında aracın motorunu, vites kutusunu, direksiyonunu ve frenlerini dikkatlice kontrol etmek önemlidir. Ayrıca, iç mekanı ve dış görünümü de dikkatlice incelemelisiniz.

Adım 5: Pazarlık Yapın ve Satın Alma İşlemlerini Tamamlayın

Araç satın alırken, fiyatı mümkün olduğunca düşürmek için pazarlık yapmak önemlidir. İngiltere'de pazarlık yapmak oldukça yaygındır ve satıcılar genellikle fiyatı düşürmeye açıktır. Ancak, pazarlık yaparken nazik ve saygılı olmak önemlidir. Son olarak, araç satın alırken tüm belgelerin düzenli ve eksiksiz olduğundan emin olmalısınız. Satın alma işlemlerini tamamlamadan önce, aracın tescil belgelerini, sigorta poliçesini ve servis geçmişini dikkatlice incelemelisiniz. Ayrıca, satıcıyla bir satın alma sözleşmesi imzalamak da önemlidir.

Adım 6: Araç Kaydını Güncelleyin ve Sigorta Yaptırın

Araç satın aldıktan sonra, aracın kaydını güncellemek ve sigorta yaptırmak önemlidir. İngiltere'de araç kaydını güncellemek için DVLA'ya başvurmanız gerekmektedir. Araç kaydını güncellemezseniz cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, aracınızı kullanmaya başlamadan önce geçerli bir sigorta poliçesine sahip olmanız gerekmektedir. İngiltere'de araç sigortası, aracın türü, yaşınız, sürücü geçmişiniz ve aracı kullanma amacınıza göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, en uygun sigorta poliçesini bulmak için farklı sigorta şirketlerini karşılaştırmak önemlidir.