Bir Yemek Davetinde Hangi Mezeler Hazırlanabilir?
Bir yemek davetinde hangi mezeler hazırlanabilir?
Yemek davetleri kültürümüzde çok özel yeri olan davetler olup ev sahibi misafirleri için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Davet günü gelmeden günler öncesinden uygun bir mönü hazırlanır. Ana yemeğe uygun olan ara sıcaklar ve mezeler belirlenir. Hele ki yoğun çalışma koşullarında istediğimiz zamanlarda davet veremediğimiz için olduğu zamanda haklı olarak en iyisini yapmak istiyoruz. Ana yemek planlandıktan sonra asıl yoğunluk oluşturan kısım mezelerin hazırlanması. Bir yemek davetinde hangi mezeler hazırlanabilir? Sorusunun cevabını kendimize verdiğimizde işlerin yarısı da halledilmiş sayılıyor. Şimdi birlikte bakalım meze olarak neler hazırlayabiliriz.
Bir yemek davetinde hangi mezeler hazırlanabilir?
Mezeleri her türlü yemeğin yanına eşlik edebilecek mezelerden seçebiliriz. Tabi bu arada tüm mezelerinizin önceden hazırlanmış ve servis tabağına alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ne kadar özenle hazırlansanız da eğer misafirlerinizle yeterince vakit geçirmiyorsanız bu durum istediğiniz gibi bir yemek daveti vermenizi engeller. Davet masanızda ki mezeler önemli olup sofrada en fazla vakit geçirilen kısım bundan dolayı da meze hazırlığı çok önemli.
Ana yemeklerinize eşlik edebilecek mezeler;
Mezelerden en önemlisi meze olmanın yanında salata olarak da ikram edilebilen gavur dağı salatası. Et ya da tavuk menüsü için iyi bir alternatif. Ya da hem ete hem tavuğa eşlik edebilecek bir acılı ezme olmazsa olmazlardandır.
Bir davet yemeğinde mutlaka yoğurtlu bir meze olması gerekir. Hem iştah açıcı hem de hoş görüntüsüyle masanızı şenlendirir. Yoğurtlu mezeler ise havuç tarator, nuraniye, yoğurtlu soğuk patates püresi, kabak tarator, haydari ya da yoğurtlu köz patlıcan mezesi olabilir.
Davet masanıza yeşilliklerle süslenmiş bir çiğköfte tabağı da ekleyebilirsiniz. Domates soslu şak şuka, mutabbal, humus, köpoğlu, girit ezmesi hibeş ve çerkez tavuğunu da herkesin sevdiği bir meze olarak ikram edebilirsiniz.
Bir yemek davetinde hangi mezeler hazırlanabilir?
Yemek davetleri kültürümüzde çok özel yeri olan davetler olup ev sahibi misafirleri için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır. Davet günü gelmeden günler öncesinden uygun bir mönü hazırlanır. Ana yemeğe uygun olan ara sıcaklar ve mezeler belirlenir. Hele ki yoğun çalışma koşullarında istediğimiz zamanlarda davet veremediğimiz için olduğu zamanda haklı olarak en iyisini yapmak istiyoruz. Ana yemek planlandıktan sonra asıl yoğunluk oluşturan kısım mezelerin hazırlanması. Bir yemek davetinde hangi mezeler hazırlanabilir? Sorusunun cevabını kendimize verdiğimizde işlerin yarısı da halledilmiş sayılıyor. Şimdi birlikte bakalım meze olarak neler hazırlayabiliriz.
Bir yemek davetinde hangi mezeler hazırlanabilir?
Mezeleri her türlü yemeğin yanına eşlik edebilecek mezelerden seçebiliriz. Tabi bu arada tüm mezelerinizin önceden hazırlanmış ve servis tabağına alınmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ne kadar özenle hazırlansanız da eğer misafirlerinizle yeterince vakit geçirmiyorsanız bu durum istediğiniz gibi bir yemek daveti vermenizi engeller. Davet masanızda ki mezeler önemli olup sofrada en fazla vakit geçirilen kısım bundan dolayı da meze hazırlığı çok önemli.
Ana yemeklerinize eşlik edebilecek mezeler;
Mezelerden en önemlisi meze olmanın yanında salata olarak da ikram edilebilen gavur dağı salatası. Et ya da tavuk menüsü için iyi bir alternatif. Ya da hem ete hem tavuğa eşlik edebilecek bir acılı ezme olmazsa olmazlardandır.
Bir davet yemeğinde mutlaka yoğurtlu bir meze olması gerekir. Hem iştah açıcı hem de hoş görüntüsüyle masanızı şenlendirir. Yoğurtlu mezeler ise havuç tarator, nuraniye, yoğurtlu soğuk patates püresi, kabak tarator, haydari ya da yoğurtlu köz patlıcan mezesi olabilir.
Davet masanıza yeşilliklerle süslenmiş bir çiğköfte tabağı da ekleyebilirsiniz. Domates soslu şak şuka, mutabbal, humus, köpoğlu, girit ezmesi hibeş ve çerkez tavuğunu da herkesin sevdiği bir meze olarak ikram edebilirsiniz.